Nevadan Navetta

Tupakka nevadaan, mitäs sitten?

Sähkötupakka – pelko ja positiivisuus?

by admin on 11/02/2014, no comments

Eräs teoriani onkin, niin että liuoksessa valjastettu mauste, itsellä mentholi, ei kokonaan höyrysty vaan palaa. Asiaan perehtymättömän voi olla vaikeaa erottaa sähkötupakka röökistä, jolloin sekaannuksia saattaa syntyä. Monien tutkimusten mukaan Sähkötupakassa käytetyn nikotiininesteen pääainesosat on nikotiini, propyleeni glukoli sekä glyseriini. Tupakoinnin lopettamiseen onkin kehitetty useita eri sorttisia apukeinoja. Lähtökohtaisesti olenkin myöskin sitä mieltä, niin että oletuksena tämä, että kaikki onkin kielletty, on myös hyvinkin typerä.

THL:n ylilääkäri Antero Heloma arvioi viimeisen viikolla Helsingin Sanomissa, ettei sähkötupakasta oo tulossa uutta savuketta, silti käyttäminen lisääntyisi edelleen. Sen käyttäminen muistuttaa reippaan pitkälle tupakan polttoa. Kymmenet tuhannet käyttäjät ympäri maailman ovatkin kertoneet, miten näiden hapenottokykynsä onkin parantunut ja makuaisti palautunut.

Missä sähkötupakkaa voi oikeesti käyttää? Edellä mainituista seikoista huolimatta sähkötupakan käyttö julkisissa tiloissa ei sentään usein ole sikäli yksinkertaista. Laki ei rajoita sähkötupakan käyttöä, höyryttely onkin laillista myös tupakointikiellon alaisissa paikoissa. Koska sähkötupakka on sähköllä toimiva vekotin, jonka ei pidä sisällään tupakkakasvista tuotettua ainesta ollenkaan, ei kyseessä oo tupakkatuote. Valviran ylitarkastaja Reetta Honkanen kirjoittaa, jotta tupakkatuotedirektiivi uusitaan parin 12kk pidä sisällään.

Sähkötupakka

Yksityiset ihmiset voivat tilata myöskin nikotiinia sisällään pitäviä e-nesteitä ETA-alueen sisältä tietyin rajoituksin. Eikö teistäkin olisivat aika jo siirtyä vanhasta sekä hengenvaarallisesta perinteisestä syöpäkääryleistä, uuteen terveellisempään vaihtoehtoon? Unohda sinäkin tupakoinnin haittapuolet ja liity meidän kymmenientuhansien Suomalaisten sähkötupakoitsijoiden joukkoon.

Kiinnostaako sähkötupakka?

injektionesteissä, ihon- sekä hiustenhoitotuotteissa, humektanttina tupakassa, valmisruuissa, sisätilojen savukoneissa, juomaveden jäänestoon, hammastahnoissa. Sähkötupakka ei sisällä lainkaan tervaa, minkä onkin suurin kasvainten aiheuttaja tupakassa. Akkujen lataamiseen liittyy aina pieni riski. Akun etu onkin langattomuus.