Nevadan Navetta

Tupakka nevadaan, mitäs sitten?

Sähkötupakka ja tupakan lopettaminen

by admin on 12/01/2014, no comments

Nikotiinia sisällään pitävät nesteet luokitellaan Suomessa lääkkeiksi, ja ne kuuluvat lääkelain piiriin. Patruunan täyttö on erittäin iisiä. Ehkä vastaisuudessa myyjien liioittelevat lupaukset laitteiden kestosta ovatkin silti totta. Vastusta lämmitetään, jolloin sama aine, jota käytetään teattereissa sekä konserteissa savukoneessa, höyrystyy sekä tätä hengitetään kuten vanhanaikaisen röökin savua.

Suomen virkamiehet ovat ilmoittaneet, jotta toivovat pitää voimassa tiukemman säännöstelyn. Tämän lisäksi sähkötupakka pitää sisällään propyleeniglykolia sekä luonnollisia aromiaineita. silloin kun sähkötupakkaa hengitetään sen höyrystäjä alkaa kuumentamaan liuosta mikä höyrystyy käyttäjän keuhkoihin vastaavaan tapaan kuten astmapiipun sisältämä höyry. Sähkötupakassa onkin propyleeniglykolin lisäksi myös etenkin dietyleeniglykolia, nitrosamineja ja pah-yhdisteitä täten samoja aineita kuin tupakassakin.

Sähkötupakka vaarat

Nestepatruunasta käy poistaa suojapussi sekä kuminen korkki, mikä päästä cartomizer tulee laittaa höyrystäjään siten, että höyrystäjään käy se pää, josta korkki poistettiin. Isot tupakkayhtiöt ovatkin jo lähteneet mukaisesti sähkötupakan valmistukseen.

Kannattaa toisin sanoen yleensä varmistaa, onko sähkötupakan polttaminen sallittua ja sanoa kanssaolijoille, joista on kyse. Akun lataaminen tapahtuu siten, niin että ruuvaat tän laturiin kiinni, minkä taas asetat pistorasiaan. Akku aktivoituu automaattisesti imaisun ajaksi sekä rupee tuottamaan virtaa höyrystäjälle. Takana käsitettiin olevan 10 vuotta punaisen sekä sinisen röökin polttamista sekä kertaheitolla lensivät loput normaalit röökit roskiin, vaan baareissa ym.

Sähköllä toimiva lämmityselementti aiheuttaa tapaisia, jonka sekoittuu ampullista saatavaan nikotiiniin. Omasta mielestäni Sähkötupakan poltto on hyvinkin samantuntuista kuin normaalin savukkeiden. Saatavilla onkin eri sorttisia makuvaihtoehtoja. Nestepatruunoita pystyy tilata joko valmiiksi täytettyinä tai ostamalla pullotettuja täyttönesteitä, joita käytetän siten, niin että niistä kaadetaan nestepatruunaan uutta nestettä tippa kerrallaan sikäli kauan, niin että tankki ei enää kykene imemään enemmän nestettä.

Olen sanonut sen suuri määrä kertaa tutuilleni ja sanon tän teillekin, e-savukkeisiin siirtyminen oli elämäni paras päätös. Yleensä virta saadaan akusta, vaan atomisoija pyritään myös kytkeä suoraan tietokoneen vai laturin USB-liitäntään. Höyryn määrään vaikuttaa vahviten käytettävä vekotin sekä täyttönesteen sisältö.

EU-parlamentin linjaus tarkoittaisi tätä, jotta sähkötupakan myyntiä säädeltäisiin samalla tavoin kuin tavallisenkin savukkeiden eli myynti alaikäisille ja mainonta olisi kielletty.