Nevadan Navetta

Tupakka nevadaan, mitäs sitten?

Sähkötupakka haasteet

by admin on 26/05/2013, no comments

Sähkötupakka onkin kuin tupakka, mutta tupakoituasi et karista siitä tuhkaa ja tumppaa tätä tuhkakuppiin, vaan laitat sen laukkuun vai povitaskuun. Ja tämä on käyttövalmis heti kun haluat taas ottaa sauhut!
Lyhyesti kerrottuna jokainen sähkötupakkatuotteet (tupakat, sikarit, piiput) koostuu 3 osasta, akusta, atomisaattorista sekä nikotiinipatruunasta. Tupakkaa polttaessa atomisaattorin kuluttua imaistaan ja atomisaattori kuumentaa sisään imettävän vailla riittävän kuumaksi haihduttaakseen nikotiininestettä höyryksi. Näin syntyvä höyry onkin “savua”, mitä silloin hengitellään sekä saadaan melkein totaalisen korvaava savuttelukokemus kuten tupakallakin, paremman makuinen ainoastaan. Höyry on (maustettua) vesihöyryä minkä ei jätä mitään pysyvää hajua esim. vaatteisiin.

Sähkötupakka on hyvin yksinkertainen elektroninen laite. Atomisaattori  muuttaa nikotiininesteen höyryksi, minkä sitten onkin sitä ns. savua joka käyttäjä imee. Kuten ennen tuli jo todettua, onkin myöskin nesteitä missä ei ole nikotiinia suinkaan. Nesteet, missä onkin korkea nikotiinimäärä (18+ mg) tuntuvat laadukkailla sähkösavukkeilla poltettuna kurkussa reippaan samalta ”potkaisulta” kuten normaalillakin tupakalla. Allekirjoittanut pystyy kertoa yllättyneensä ensimmäisen kerran maistaessaan eGo -sähkötupakkaa 16mg nesteellä. Takana oli 10 vuotta punaisen sekä sinisen tupakan röökaamista sekä kertaheitolla lensivät loput normaalit röökit roskiin, ainoastaan baareissa ym. tulee polteltua enää klassista kessua. Käytännössä kaikissa sähkötupakoissa on ladattavat akut, vaihtelu käy enimmäkseen akun koosta sekä tätä myöten akkukestosta. Tyypillinen akun kapasiteetti on 300-400 mAh, mutta myös 800-900 mAh akkuja on paljon saatavilla juurikin esim. edellä mainittuun eGo-malliseen tupakkaan. Tällaisella suurikapasiteettisella akulla polttelee kovin koko vuorokauden.