Nevadan Navetta

Tupakka nevadaan, mitäs sitten?

Lopeta tupakointi

by admin on 29/05/2015, no comments

Nyt olenkin ollu totaalisen polttamatta parin kuuauden ja olenkin todella onnellinen tästä asiasta. Tutkijat huomasivat, etteivät tupakoijat olleet koskaan onnellisempia kuin onnistuttuaan tupakoinnin lopettamisessa. Askin päivässä polttava tupakoija säästää 1825 euroa vuodessa lopetettuaan.

Se tuottaa myöskin muita yleisiä kansantauteja, kuin sydän- ja verisuonitauteja. On vaikka hyvä joutuu mielessä, niin että seuraavalla kerralla onnistuminen pystyy jo olla helpompaa. Omia mielipiteitään voikin joutua tarkistamaan. Lisäksi tupakoinnin loppuessa makuaisti herkistyy uudelleen sekä ruoka alkaa maistua paremmalta. Käytännössä liuoksen aromi ei muutu suinkaan siirryttäessä vähemmän nikotiinia sisältävään nesteeseen.

Carr lähtee siitä, niin että pelko on isoin este lopettamiselle. Yoloman air ei sentään markkinoi sähkötupakkaa varsinaisena tupakoinnin lopettamisen välineenä vaan paremminkin terveellisempänä vaihtoehtona perinteiselle tupakoinnille. Olen kuitenkin itsekin todistanut että myös nikotiinittomalla versiolla saattaa lopettaa tupakoimisen kokonaan.

Riittävä tuki ja kannustus on ensiarvoisen tärkeitä! Mitä on odotettavissa, jahka tupakointi lopetetaan? Alkuvaiheessa potilas kokee negatiivisiakin vaikutuksia. Tällaista tukea onkin saatavissa monessa eri muodossa, yksilöllisestä neuvonnasta vertaistukiryhmiin, mihin saattaa osallistua itse vai netissä (katso ”Lisätietoa”). kaksi – 4 viikkoa: Lopetukseen liittyvän vihan, levottomuuden, keskittymisvaikeuksien, kärsimättömyyden, unettomuuden, rauhattomuuden sekä masennuksen pitäisi tässä vaiheessa loppua.

Altistuminen muun muassa savukkeiden sisältämille polysyklisille amiineille stimuloi suun limakalvon melanosyyteissä melaniinituotantoa. Tänä iltana tulee toteen 7 vuorokautta ilman tupakkaa. Hampaat ja valkoiset paikat värjäytyvät sekä myöskin kieli sekä limakalvot voivat värjäytyä. Sosiaalisen riippuvuuden havaitsee usein selkeimmin vielä yrittäessään lopettamista. Jos tupakoinnin lopettaa äkkinäisesti, saattaa päätös horjua sekä nikotiinin himo iskeä heikolla hetkellä.

Tupakan lopettaminen

Tupakoivilla ehkäisytablettien käyttäjillä on kasvanut sydänveritulppa- sekä aivohalvausriski, eikä tupakoivan naisen täytyisi käyttää yhdistelmäpillereitä täytettyään 35 vuotta. 10-20 v.) oireiseen muotoonsa sekä niinpä sairastuneet kokevat hengenahdistuksen sikäli häiritsevänä, että hakeutuvat lääkäriin, vasta kun jo n. Sanotaan, niin että tupakointi päättyy silloin, kun onkin tupakoinut tarpeeksi.

Lopeta tupakointi

Keskittymiskyky sekä muisti paranevat, nikotiini tuottaa mielihyvää, rentouttaa ja luovuus onkin terässään. Uusivuosi onkin yhtä hyvä hetki lopettaa tupakanpoltto kuten minkä tahansa muukin.