Nevadan Navetta

Tupakka nevadaan, mitäs sitten?

Hedman Partners maksuvaatimus?

by admin on 26/01/2016, no comments

Maksuvaatimuksia lähetetään uhkailevaan sävyyn ihmisille joilla ei välttämättä ole teon kanssa mitään tekemistä. Jos sait Hedman Partners lakifirmalta kirjeen, toivottavasti et ainakaan maksanut. Lähettämämme kirje onkin ilmoitus tehdystä havainnosta ja mahdollisuudesta sopia seikka hyvittämällä teko vailla oikeudenkäyntiä sekä siitä seuraavia kustannuksia. Chisugaten kuluttua ovat vaikea kuvitella poliisin tekevän yhtä innokkaasti kotietsintöjä ja takavarikoita, etenkin jos lakitoimisto on nimittäin tehtaillut kymmenittäin vastavia rikosilmoituksia. Lisäksi yksittäisten kuukausienkin käyttäjämäärät ylittävät monilta osin miljoonan käyttäjän rajan. Eikö ketkään suinkaan voikin näille mitään? Tehokkain keino pysäyttää kirjekarusellin pyöriminen on simppelisti tehdä siitä kannattamatonta.

Tekijänoikeuksien valvojat ovatkin tänä vuonna elokuun loppuun mennessä tehneet markkinaoikeudelle jo 105 tällaista tietopyyntöhakemusta, kun koko viime vuonna hakemuksia käsitettiin olevan yhteensä 73. Vaadittujen henkilötietojen prosenttimäärä onkin markkinaoikeuden hakemuksiin verrattuna moninkertainen, siinä yhdessä tietopyynnössä listataan yleensä kymmeniä ellei satoja eri valvojien haaviin jääneitä ip-osoitteita, elikkä myöskin kymmeniä vai satoja laittomien tiedostojen jakajia. Näin ollen kyseessä on nimittäin tilanne, jossa IP -osoite viittaa ainoastaan liittymänhaltijaan, lukuunottamatta käyttäjän henkilöllisyydestä ei välttämättä oo täyttä varmuutta mutta silloin kun liittymällä onkin useita käyttäjiä. Joudut maksamaan, sillä maksat vähemmän kuin jota sinulta on vaadittu. Asian paljasti piraattipuolueeseen kuuluva Janne Paalijärvi Uuden suomen blogissaan käynnissä olevan yönä.

Jos ilmoitat perintätoimistolle, koska asia onkin riitainen, toimistoilla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin viedä seikka oikeuteen. – en vieläkin tiedä, nouseeko oikeudenkäyntien prosenttimäärä satoihin vuodessa, mutta ei tämä mahdotonta ole. Vain syylliset tai todennäköisesti syylliset ottavat yhteyttä kirjeen lähettäjään. Valvonta tapahtuu keräämällä vertaisverkosta informaatiota heidän käytöstä kuten myös yksilöimällä siitä tiedosta he tiedostot, joita sharetetaan niiden tekijänoikeuttaan loukaten. Hedman Partners on liikejuridiikkaan erikoistunut vuonna 1975 perustettu asianajotoimisto, jossa ymmärretään, jotta juridiikka ei oo yrittäjälle maailman keskipiste. Niitä silloin kun eivät voi yksityishenkilöt nostaa joissa tahansa jutussa, ainoastaan menettely on väliaikaisesti laillista vain kuluttajariita-asioissa, missä kanteen edusmiehenä toimii kuluttaja-asiamies.

Myös tällainen BitTorrentin käyttäjä, joka ovatkin ladannut BitTorrentin läpi tiedoston on hyväksynyt myös sen, niin että henkilö jakaa tätä yhä verkon muille käyttäjille. Lakifirma on syksyn aikana lähettänyt ensimmäiset haasteet kolmelle laittomasta tiedonjaosta epäillylle. Ylläpidän noita palveluja humanitäärisistä syistä kuten myös ilman vastiketta. Edellä olevilla perusteilla markkinaoikeus katsoo, jotta hakijalla on asiavaltuus asiassa sekä oikeus esittää tekijänoikeuslakiin perustuvia vaatimuksia. Tämän tapauksen osalta ratkaisuja odotetaan aikaisintaan alkukesästä 2016, todennäköisesti vasta syystalvella. Tän johdosta olemme mahdollistaneet maksusuunnitelmien tekemisen yhteistyössä arvato Financen kanssa.

Hedman Partners on yhdessä oikeudenomistajien kanssa tarjonnut kirjeen vastaanottajille mahdollisuutta hyvittää teko kohtuulliseksi arvioidun kuten myös yhdenmukaistetun hyvityksen. Ranskan malli perustui kolmeen kirjeeseen, mistä ensimmäinen oli vain pelottelukirje, eikä se johtanut vielä mihinkään oikeudellisiin jatkotoimenpiteisiin. Miksi todennäköistä on, että ne kaikki ovatkin täysin oikeita? Tuhansien kirjeensaajien kohdalla 99-prosenttinenkin osumatarkkuus tuottaa kymmeniä täysin syyttömiä kirjeensaajia. Tärkeintä onkin kuitenkin, ettei kukaan maksa mitään hedman partnersille eivätkä kenellekään kiristyskirjeiden lähettäjille. Hatanmaan mukaan Hedman Partners aikoo alottaa ensin muutamalla tapauksella, ja haasteiden määrää onkin merkitys lisätä. Lisäksi itsekin tekijän selvittäminen on ilman tunnustusta käytössä mahdotonta jotta ainoa asia mihin todisteet löytyy onkin se, kenen internet-yhteyttä käyttämällä rikkomus tehtiin.

Sikäli mikäli voit 600 vai 3000 euron laskun, elä pelästy, jotta todellinen korvaus ovat noin 100 kertaa pienempi. Jos et ole jakanut mitään kirjeessä väitettyä materiaalia bittorrentilla tai muilla tavoin, olet periaatteessa suojassa oikeustoimilta. Onko näin? mikäli halutaan pilkkua viilata, sikäli kirjeessä ei välttämättä täysin sanatarkasti väitetä näin, sillä epäilemättä tällaisen mielikuvan kirjeen lähettäjä tahtoo vastaanottajalle luoda. Normaalien kotikäytössä olevien Internet-liittymien kaistat eivät millään riitä jakamaan tuhansille vai ees kymmenille käyttäjille samanaikaisesti.

Aikaisemmin ovat tosin nähty tapauksia, missä poliisi ovatkin tehnyt toisen muassa konetakavarikkoja tapausten ratkaisemiseksi, silloin nämä toimenpiteet huomattiin jälkikäteen ylimitoitetuiksi, sekä poliisi sai ratkaisustaan pientä tukkapöllyä niin valvovilta viranomaisilta kuin medialtakin. Kirjeissä vaadittua summaa ei oo pakko maksaa, sillä lakiyhtiö ei oo sakkoja määräävä viranomainen. Sikäli sekä mikä sit olisi kohtuullinen summa? Kohtuullisen summan joutuu ensinnäkin perustua todellisuudessa jaetun datan määrään eikä mihinkään tähtitieteelliseen teoreettiseen määrään. Digitodayn jutun mukaan Hedman Partners ovatkin lähetellyt talven kuluessa maksuvaatimuksia sadan kirjeen viikkotahdilla. Kun informaatiot on saatu, ip-numeron omistajalle lähetetään kirje, jossa vaaditaan tyypillisesti 600 euroa (Hedman Partners) tai jotain 1000–3000 taalan väliltä (TTVK). Missään tapauksessa oikeuteen ei kuitenkaan kannata lähteä valmistautumatta.

Heitä kiinnostaa vaan pankkitilille ropisevat eurot. BitTorrentin toimintaperiaatteen mukaan tän toimintaan osallistuvat kuluttajat jakavat hallussaan olevaa fileä sekä tän osia eteenpäin toisille käyttäjille. Yksi mahdollisuus on, jotta kirjeensaaja haastaakin lähettäjän riitaa puimaan, eivätkä toisinpäin. Varmasti olisi saaneet huomattavasti enemmän maksusuorituksia, jos summat olisi esim 10-20€/leffa sekä 2-5€/jakso + käsittelymaksu. Karhukirjeitä asianajotoimisto onkin lähettänyt jo tuhansiin osoitteisiin. ” Digitodaylle puhuneen helsinkiläisen lakitoimisto Hedman Partnersin harrastama toiminnallisuus tunnetaan maailmalla ”tekijänoikeustrollauksena” varsinkin tän vastustajien keskuudessa. Hietanen näkeekin kirjekampanjassa rahastuksen makua.

Toisaalta oikeudenkäyntikulut voisivat nostaa korvausmäärät moninkertaiseksi. Syyttäjä ei lähde oikeuteen häviämään. Trollien perustelut sikäli teon vakavuutta kuin hyvityssumman oikeellisuuttakaan koskien tuskin kestävät lähempää oikeudellista tarkastelua. Periaatteessa tästä voikin saada minimaalisen pienet rapsut silloin ei poliisia käytännössä kiinnosta niin pieniä rikkomuksia selvittää. Ja heitä ovatkin reippaan hankala osoittaa ilmi niin, jotta tuomioistuin lähtisi vahvistamaan. Palvelulla on nimittäin riskitön onnistumistakuu: jos emme onnistu alentamaan sinulta vaadittua summaa, palvelu ei maksa sinulle mitään. Markkinaoikeus ilmoittaa sinulle hyvissä ajoissa, että juttu menee markkinaoikeuteen.

Normaalisti, vaikkapa näpistyksessä, poliisi ensin toteaa rikoksen tapahtuneeksi sekä vielä tän päästä aloitetaan sovittelu. Ajattelin, koska jotta oikeuden pöytäkirjat ovatkin periaatteessa julkisia, tilaamalla viralliset pöytäkirjat saisin etsimäni informaatiot esiin. Hedman partnersin summat eivät pohjaudu mihinkään kohtuulliseen korvaukseen vaan on puhdasta rahastusta. Ja kuitenkin perintää ei automaattisesti todettaisikaan aiheettomaksi, tämän voi päättymään viimeistään sillä, jotta ottaa yhteyttä kyseisen perintätoimistoon, sekä ilmoittaa jotta perintä ei oo riidaton eivätkä perustu jo sovitulle maksusuunnitelmalle.