Nevadan Navetta

Tupakka nevadaan, mitäs sitten?

Aktiivisuusranneke lisää aktiivisuutta

by admin on 15/09/2015, no comments

Motivaation ovat silti löydyttävä liikkujasta itsestään, sillä silti Loop todennäköisesti antaa alkusysäyksen uusiin elämäntapoihin, tavoitteiden täyttymisen tuoma riemu seuraa vaan sitä, mikä tekee töitä tavoitteiden eteen. Pääasiassa käytin tätä arjen askareiden ja kävelyn mittaamiseen ja unimäärieni seuraamiseen. Siinä ostetaan aktiivisuusmittarin lisäksi jokin tavoitteellinen ohjelma jonka suorittamista aktiivisuusranneke valvoo. Esim. useissa kuntosaliharjoitteissa lantio on nimittäin melkoisen liikkumaton, jolloin myös mitatut kiihtyvyydet jäävät pieniksi sekä harjoittelun rasittavuus arvioidaan liian matalaksi. Vyötärölle asetettavasta mittarista saadaan tulostettua yksilöityä sekä kattavaa tietoa viikoittaisen liikkumisen sekä liikkumattomuuden määrästä toisen muassa seuraavilta osa-alueilta: Korujen, kellojen sekä rannekkeiden haasteena ovatkin esteettiset tekijät: jospa yhteensopivuus vaatetuksen kanssa ovatkin oleellista, aktiivisuusmittari kannattaa valita tämän mukaisesti. Joskus voidaan häkeltyäkin, jahka ovat sikäli merkittävästi laitteita kuten myös testejä. Asia siitä huolimatta sanoo aidon unen määrän, sekä motivoi sulkemaan toiset laitteet aikaisemmin, jotta unta tulisi minimissään se 8 tuntia.

Aktiivisuusranneke on nimittäin ohut sekä tämän reunat ovatkin pyöristetty, täten tämä ei hankaa taikka satuta käsiä terävillä reunoillaan. Kellona TW64 ei oo kuitenkaan kätevin, että näyttö ovat yleisesti pimeänä sekä kellonajan huomaa vain painamalla painiketta. Iphonessa applikaatio toimii synkronointiongelmia lukuunottamatta reippaan. Halvimmillaan laitteistoja saa 150€ hintaan sekä kalleimmillaan saatetaan latoa pöytään monia satalappusia ja jatkuvat palveluiden käyttökustannukset päälle. Kysymysmerkki onkin edelleen sovelluksen sekä mittarin toimiminen. Ranteessa kulkevissa laitteissa olisi hyvä olla vähintäänkin kello, jotta tämä toisi ranteessa lisäarvoa. Ranneke mittaa samanaikaisesti monia asioita, niinkuin askelmäärää, kuljetun matkan pituutta ja kulutettuja kaloreita.

Riittää kuulemma jahka heiluttaa kättään tilastopuritaani minussa murisee! yhtäkkiä näppärintä rannekkeessa ovat pienet lisäedut, tämä kuulemma osaa väristä ranteessani sillä kun kännykkäni soi sekä siinä ovatkin ns. Loopin myötä opinkin merkittävästi lisää liikunnantarpeestani ja unirytmistäni, sillä se, tuliko minusta Loopin käytön vaikutuksesta toivomani aktiivisempi kuten myös sporttisempi ihminen, jätettäköön arvostelun loppukaneetteihin. Aktiivisuusranneke mittaa päivittäistä askelten määrää ja mikäli mittariin onkin sykevyö, sikäli myöskin muita liikuntasuorituksia. Voi silti kiinnittää huomiota aamiaiseen, mikä käy korvattua ainoastaan kahvikupilla. Nämä liikuntamuodot tunnistetaan liikkumiseksi, mutta näiden rasittavuutta vai voimaa ei yksinkertaisilla tavoilla saatta määrittämään.

Ensivaikutelmaltaan TW64 onkin todella onnistunut laite, kumihihna pysyy kahden metallikiinnikkeen ansiosta tiukasti paikoillaan ranteessa sekä ranneke onkin miellyttävän kevyt sekä huomaamaton. Nykyään ne ovat levinneet kaikkialle sekä harvassa ovat kuntoliikkujat, joilla ei oo edes perusmittaria. Mitä asiaa mittarilla tavoitellaan? Onko tarkoituksena vain tutkia kuinka aktiivinen arjessaan on? Haluaako lahjan saaja saada mittarista aktiivisen kaverin mikä motivoi eteenpäin? Onko tarkoituksena tarjota mittarin kanssa jotain ohjausta taikka ehdotuksia liikkumisesta? tai haluaisiko lahjan saaja sittenkin mittailla ainoastaan tiettyjä liikuntasuoriutksia, eivätkä arkea? kun tiedät miksi, voit monesti päätellä myöskin mikä tarve mittarissa on olla näyttö.

Niinkuin aiemmasta kalenterinäkymästä näkee, sain aktiivisuusmuistutuksia sekä paljon, sekä niillä ei valitettavasti ollut pikeminkin minkäänlaista vaikutusta tapaani tehdä töitä vuorokauden mittaan. Ovat myös kätevä, pienen kokonsa ansiosta tätä ovatkin iisi kuljettaa joka kerta messissä silti housuntaskussa. Asia ilmoittaa prosentteina, miten merkittävästi vuorokauden aktiivisuudestasi on suoritettu. Aktiivisuusmittari kertoo intensiteetin ja aktiivisuusajan viidellä eri aktiivisuustasolla: tosi kevyt, kevyt, reipas, tehokas ja tehokas+. Myös ohjelma kyselee painoa kuten myös pituutta paunoina sekä jalkoina, joka aiheutti ylimääräisiä kiemuroita. Haku antoi nollatuloksen.

Itse minä en ole koskaan mihinkään laitteisiin hairahtanut, minä en ole askelmittaria kantanut mukanani kuten myös jumppaankin osaan kulkea ihan ilman sykemittaria. Myöskin kävely, juoksu ja sellaiset liikuntalajit, joissa kädet liikkuvat mukana tallentuivat todella tarkasti aitoon aktiivisuuskategoriaan. Ensin laitteen lataaminen käyttökuntoon ja toiset lataustiedot. Aktiivirannekkeissa onkin hyvää se, että he kertovat käyttäjälleen esim. vuorokauden aikana kertyneistä askeleista. Aktiivisuusranneke on pohjimmiltaan askelmittari, silloin ominaisuuksiltaan monipuolisempi. Laitteessa on nimittäin huomattavasti ominaisuuksia yhteen rannekkeeseen.

Jatkoa toisin sanoen seuraa täten katsotaan, lisääkö keksintö stressiä entisestään taikka onko tästä ennemminkin iloa. Ehkä tää innostaa myöskin liikkumaan vähän isompi määrä. Forerunner 15 ovat Vivofitin juoksukello-ominaisuuksilla varustettu isoveli. Akun ollessa lähellä loppua rannekkeen led-näyttö ilmoittaa latauksentarpeesta hyvissä ajoin, ja kuitenkin patteri pääsis loppumaan, talletettu data ei onneksi kadonnut mihinkään. Nukun yleensä liian vähän tähän nähden, jonka verran haluaisin nukkua. Mietin pitkään, välkkyivätkö oikeat valot kuten myös onko ranneke nykyään unitilassa. Jotkin tuotemerkit, eli Dunkin’ Donuts, eivät toistaiseksi päde Suomeen, kuten myös olikin hankalaa valita esimerkiksi latte-kahveista ”se oikea”. Husun mielestä mittarit ovatkin suomen aktivointija motivointimielessä hyvä ilmiö mutta mittaamisesta ei saisi tulla itsetarkoitus.

Aikaisemmin kaikkea aktiivisuusrannekkeet pyrkivät saamaan ihmisen liikkeelle. Aktiivisuusrannekkeet liittyvät omalta osaltaan trendiin, missä oman kehon toimintaa useanlaisilla mittareilla seuraamalla voidaan terveellisempään elämään. Ajattelin, niin että hemmetti, eipä tuollaisista voi sakottaa! minun mielestä aktiivisuusrannekkeen käyttöönotto ovatkin helppoa, joskin edellyttää vähän tietoteknistä osaamista. Seuraavana aamuna mittari oli aivan yhtä kuollut kuten edellisenä päivänä; mitään merkkivaloa ei ollu syttynyt, eivätkä keksintö inahtanutkaan, kun painoin sen kyljessä olevaa nappia.